Gotowa panierka – dlaczego warto wybrać gastronomiczną panierkę do kurczaka?

0
147
Gotowa panierka
5/5 - (1 vote)

Kurczak w złocistej panierce to danie, które z powodzeniem możesz serwować zarówno w restauracji, niedużym lokalu gastronomicznym, jak i w foodtrucku. Panierowane kawałki kurczaka świetnie sprawdzają się jako przekąska, składnik burgera czy wrapa – warto je wprowadzić do menu. Tym bardziej, że przygotowanie ich jest bardzo proste i nie wymaga dużych nakładów – ani finansowych, ani czasowych. Zwłaszcza jeśli postawisz na sprawdzone rozwiązanie, jakim jest gotowa panierka do kurczaka.

Dlaczego gotowa panierka jest lepsza od przygotowanej samodzielnie?

Zdecydowałeś, że będziesz serwował złociste nuggesty lub panierowane skrzydełka i zastanawiasz się nad ich przygotowaniem – w czym je marynować i panierować, by były soczyste w środku i idealnie chrupiące na zewnątrz? Jak uzyskać postrzępioną, przypominającą płatki, strukturę? Samodzielne przygotowanie panierki będzie wiązało się z przeprowadzeniem wielu kulinarnych eksperymentów – niekoniecznie zakończonych sukcesem. Gotowa panierka to rozwiązanie, dzięki któremu nie tylko oszczędzasz czas i pieniądze, ale masz gwarancję satysfakcjonującego efektu – Twój kurczak będzie dokładnie taki, jak oczekujesz.

Gotowa panierka wysokiej jakości

Panierowanie w oparciu o gotową panierkę jest zarówno łatwe, jak i szybkie – do gastronomicznej panierki dołączona jest zawsze instrukcja, dzięki której bez trudu przygotujesz panierowanego kurczaka w stylu KFC. Wybierając panierkę stawiaj zawsze na jakość i postępuj zgodnie z wytycznymi producenta. Poza gotową panierką, do przygotowania kurczaka potrzebna będzie Ci także marynata – to ona nadaje daniu soczystość i smak. W Holly Powder kupisz te produkty w zestawie – dzięki temu możesz je w łatwy sposób przetestować, poznać jakość produktu i przekonać się, że efekt będzie naprawdę wyjątkowy.

panierka do kurczaka

Kawałki kurczaka idealnie chrupiące

Gotowa panierka do kurczaka to doskonałe rozwiązanie dla każdego, kto chce w prosty sposób osiągnąć wspaniały (i jednocześnie powtarzalny!) efekt – panierka jest chrupiąca, postrzępiona, złocista, a otoczony nią kurczak niezwykle smakowity i soczysty. Dodatkowym atutem używania gotowej panierki do kurczaka jest to, że do panierowania potrzebujesz tylko zimnej wody – korzystając z panierki gastronomicznej możesz zapomnieć o roztrzepanym jajku czy obtaczaniu mięsa w płatkach kukurydzianych. Nie potrzebna Ci będzie mąka pszenna, bułka tarta Wysokiej jakości panierka dobrze trzyma się mięsa i nie odpada nawet przy krojeniu. Dzięki temu bez trudu przygotujesz danie z panierowanym kurczakiem pokrojonym na mniejsze kawałki, np. sałatkę czy tortillę.

Najbardziej apetyczny kolor? Złocisty kolor panierowanego kurczaka

Jak uzyskać idealnie złocisty kolor panierowanego kurczaka? Panierka do kurczaka przygotowana samodzielnie ma tendencję do przypalania się, co zmienia nie tylko kolor na brązowy, ale także smak – może stać się nawet gorzka. Opracowana profesjonalnie panierka dla gastronomii będzie złocista i delikatna w smaku – przygotowana zgodnie z zaleceniami producenta rozbudzi apetyt zarówno smakiem, aromatem, jak smakowitym, złocistym kolorem.

Gotowe rozwiązania – gotowy pomysł na biznes

Przygotowywanie kurczaka w panierce przy użyciu gotowych rozwiązań takich właśnie jak gotowa panierka ma wiele zalet. To szybki i sprawdzony sposób na danie, które zawsze wygląda i smakuje tak samo wyśmienicie. Niezmienna popularność kurczaka w panierce sprawia, że jest chętnie wybierany zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. To obowiązkowa pozycja w każdym menu. W związku z tym, że kurczak świetnie komponują się z różnymi dodatkami na jego bazie można stworzyć całą ofertę – burger, kanapka, tortilla czy wytrawne gofry doskonale łączą się z kurczakiem, tworząc pyszne przekąski. Przekonaj się i serwuj je w swoim lokalu. Sprawdź, jak proste i intratne jest to gotowe rozwiązanie!