Składniki:
1. 20 dag marynowanych oliwek
2. 1,2 kilograma filetów z indyka
3. 10 dag startego żółtego sera
4. 10 dag pieczarek
5. 1 szalotka
6. Kilka suszonych pomidorów z oleju
7. 2 łyżki kwaśnej śmietany
8. 2 łyżki tartej bułki
9. 4 ząbki czosnku
10. 2 łyżki masła
11. 2 łyżki oleju
12. 1 kieliszek białego wytrawnego wina
13. Zioła prowansalskie
14. 2 żółtka
15. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Szalotkę oczyścić i posiekać.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę a następnie dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć. Do pieczarek dodać oliwki, pomidory, ser, tartą bułkę, śmietanę i żółtka. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy kuchennego papierowego ręcznika. Mięso naciąć tak, aby powstałą kieszeń, oprószyć ze wszystkich stron solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i napełnić ją przygotowanym farszem a brzegi spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju a następnie przełożyć do brytfanki, podlać winem, przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Pod koniec pieczenia odkryć brytfankę i posypać pieczeń plasterkami czosnku.