Wyposażenie gastronomii

0
141
Rate this post

Wyposazenie gastronomii (9)Wyposażenie gastronomii powinno być przede wszystkim bardzo trwałe, po drugie zaś funkcjonalne. Odpowiednie jego zorganizowanie wiąże się z dość kosztownym wydatkiem, gdyż należy liczyć się z zakupem wielu bardzo różnych rzeczy. Prowadząc przedsiębiorstwo gastronomiczne takie sprawy jak jakość sprzedawanych usług, wydajność personelu, oszczędności i ograniczanie strat, kontrola kosztów i konsekwencja w produkcji są zależne w dużej mierze właśnie od wyposażenia gastronomii. Odpowiednio dobrany sprzęt przyniesie tez satysfakcję klienteli. Restauracje potrzebują między innymi takich urządzeń jak ciągi wydawcze, piece konwekcyjno-parowe, piekarniki elektryczne i gazowe, kotły, garnki, rondle, patelnie, brytfanny itp., bemary i podgrzewacze, krajalnice, szatkownice, roboty kuchenne, miksery, blendery, maszynki do mielenia mięsa, zmywarki, zlewozmywaki, baseny, filtry do wody, piece do pizzy, frytkownice, grille, opiekacze, gofrownice, ekspresy i młynki do kawy, miksery, roboty wielofunkcyjne oraz całe mnóstwo innych mniejszych i większych urządzeń bez których wykonywanie pewnych czynności jest niemożliwe.